Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /home/wwweuroahv/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 28

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.input_encoding is deprecated in /home/wwweuroahv/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 29

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.output_encoding is deprecated in /home/wwweuroahv/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 30
Soorten BHV

P1250148

Volgens de Arbo-wet is de werkgever verantwoordelijk voor goede arbeidsomstandigheden voor zijn werknemers, zodat er geen nadelige invloed is op hun veiligheid, gezondheid en welzijn. Sinds 1994 is het Besluit Bedrijfshulpverlening van kracht. Dit besluit verplicht de werkgever de bedrijfshulpverlening te organiseren.

Eind 1999 is de Arbo-wet ingrijpend herzien. Op grond hiervan dient een werkgever één of meer werknemers aan te wijzen als bedrijfshulpverleners. Deze werknemers hebben de taak om in een situatie met gevaar voor de veiligheid of de gezondheid maatregelen te nemen die de schade zoveel mogelijk beperken.

De werkgever is en blijft verantwoordelijk voor de bedrijfshulpverlening en de veiligheid in het bedrijf. Euro AHV leert uw bedrijfshulpverleners niet alleen de basis van de bedrijfshulpverlening maar heeft ook opleidingen voor de leidinggevende bedrijfshulpverleners.

foto bij 1.1.1De basisopleiding Bedrijfshulpverlening is gesplitst in twee onderdelen: het eerste hulp deel en het brandweertechnische deel (met de taakgebieden beperking en bestrijding van een beginnende brand, communicatie en ontruiming). Voor deze opleiding moet u 2 keer 4 uur een cursuslokatie bezoeken de rest is thuisstudie met boek of elektronische leeromgeving.

SIMG0578De Arbo-wet verplicht de werkgever ervoor te zorgen dat de bedrijfshulpverlener te allen tijde zijn kennis en vaardigheden op peil moet houden. Door de bedrijfshulpverleners jaarlijks het herhalingscertificaat te laten behalen, toont de werkgever aan te voldoen aan deze basisverplichting. De herhalingscursus BHV duurt afhankelijk van uw wensen 4 tot 7 uur. Denk hierbij ook aan code 95 voor beroepschauffeurs.

P1170142Euro AHV heeft ook specifieke, branchegerichte, bedrijfshulpverleningsopleidingen, zoals de basisopleiding bedrijfshulpverlener voor de gezondheidszorg, voor het onderwijs, voor de bouwsector en voor de gehandicaptenzorg.

IMGP1088Bij deze opleiding wordt geleerd om als ploegleider het team en de individuele bedrijfshulpverleners te coördineren en sturing te geven tijdens een inzet. Daarbij komen zaken aan de orde als voorbereiding op de inzet, beoordelen van de veiligheidssituatie, hulpmiddelen en evaluatie en rapportage van de inzet. Deze opleiding is noodzakelijk bij bedrijven met meerdere bedrijfshulpverleners en daar waar de inzet complex kan zijn.